ZANIMLJIVOSTI

„Kako su se volele dve budale"….

Dragan Nikolić i Milena Dravić

Retke su ljubavi koje opstaju i ostaju da se prepričavaju, a jedna takva, jaka, vanvremenska i posebna, bila je ona između Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Dragan Nikolić i Milena Dravić su se upoznali na snimanju filma "Kako su se volele dve budale". U jednoj od pauza između snimanja 31. decembra 1971. godine otišli su u opštinu Vračar i venčali su se.

Kako su se volele dve budale

- Usred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao, rekla je Milena Dravić.

Nisu mnogo pričali o svom braku i o tajni svoje ljubavi, ali su energiju koja ih je povezivala prenosili na scenu i postali sinonim razumevanja i poštovanja među supružnicima, savršen par.Milena i Dragan su bili simboli jedne srećnije epohe koje najbolje pokazuje njihova sjajna energija pretočena u serijal „Obraz uz obraz“. Radili su zajedno i na filmovima „Horoskop“, „Kako su se volele dve budale“, „Zona Zamfirova.

Njih dvoje su s godinama stekli naviku da zaštite svoj privatni život. Gaga Nikolić,poznat po svojoj duhovitosti, jednom prokomentarisao govorkanja o njihovom braku, rekavši da je jedno vreme poznanike na ulici umesto sa „dobar dan” pozdravljao rečima „još smo zajedno”. To „još smo zajedno” Milene i Dragana trajalo je 44 godine.

Kako su se volele dve budale

Lula i Bata Živojinovi

- Moja žena je nas troje, sina Miljka, ćerku Jelenu i mene, izvela na put – izjavljivao je često ističući da je brak jedina konstanta u njegovom burnom životu.

Julijanu je upoznao kao mlađu sestru svog druga, bila je jos dete. Shvatio da je izrasla u prelepu devojku tek kada je gledao kako igra košarku na Malom Kalemegdanu.

Kako su se volele dve budale

- Bila je to ljubav na drugi pogled – opisao je on početak 55 godina duge veze.Imao sam utisak kao da sam je tek tada prvi put video. Više nije bila mala, već lepuškasti devojčurak koji zavređuje pažnju.

Veliki šarmer, nije imao veliku zavodničku reputaciju, ali odmah je uspeo da ubedi Lulu da pođe s njim u Skoplje, gde je igrao neku predstavu. To je razljutilo Lulinog oca, pa je poslao telegram upravniku pozorišta tvrdeći da mu je glumac oteo mezimicu.

-Nije bilo vrdanja. Kada smo se vratili, nije mi bilo druge nego da se oženim kidnapovanom Julijanom – seća se Bata, koji je kasnije proputovao čitav svet i družio se s najlepšim ženama svog vremena, a ostao privržen svojoj ljubavi Luli.

A Lula,ona je znala da ga prati i da se nosi s njegovom slavom.

Kako su se volele dve budale

O nama

New York Bride - salon venčanica Beograd. U našem salonu za iznajmljivanje venčanica možete pronaći unikatne Vera Wang venčanice, Oscar de la Renta venčanice, kao i venčanice drugih renomiranih američkih dizajnera, Monique Lhullier, Anne Barge, Ines di Santo i Romona Keveza. Čekamo Vas u prijatnom ambijentu u Bulevaru Kralja Aleksandra sa mnogobrojnim promocijama, popustima i poklonima. Pratite našu Facebook stranicu za najnovije zanimljivosti iz sveta mode i venčanja.