ZANIMLJIVOSTI

Odlazak kraljice glamura i skandala

,,Devojka mora da se uda zbog ljubavi i nastavi da se udaje sve dok je pronađe.‘‘reči su legendarne glumice koja je otišla tiho tri meseca pre svog stotog rodjendana. Njen život obeležili su talenat, lepota i večita potraga za ljubavlju...

Salon vencanica Beograd

Rodjena je 1917. u tadašnjoj Austro-Ugarskoj, kao Sari Gabor, a kao mala dobila je nadimak po kome je upamtio ceo svet. Debitovala je u bečkom pozorištu sa 15 godina, a sa 19 je izabrana za najlepšu ženu Madjarske, ali joj je titula oduzeta jer je lagala o datumu rodjenja kad se prijavila na takmičenje.

Prekretnica u životu je bio odlazak u Ameriku 1941. Glumila je u više od 70 filmova. Najvažnije uloge ostvarila je u filmovima "Nismo venčani!" i "Mulen ruž", a ona je bila glavna zvezda i u životu mnogih muškaraca. Kako je jednom istakla, muškarci su je uvek voleli, a i ona je volela njih.

Vodila život tipične holivudske zvezde - glamurozan i skandalozan. Bila je seks-simbol pedesetih i šezdesetih godina i modna ikona tog doba. Udavala se čak devet puta! Prvi put sa 20 godina za Burhana Asafa sa kojim je bila u braku četiri godine, a poslednji put se venčala kada je imala skoro 70 godina. Kao majka ostvarila se jednom, kada je 1947. godine sa drugim suprugom Konradom Hiltonom dobila ćerku Frančesku.

Salon vencanica Beograd

U svojoj autobiografiji govoreći o svojim ljubavima, izrekla neke od najčešće citiranih izjava o braku, muškarcima i zajedničkom životu, navodimo neke...

- Kada su je pitali koliko je muževa imala, Za Za je odgovorila:"Mislite, osim mojih?"

-,,Zar to nije smešno: svaki muškarac želi da bude prvi kod neke žene, a nijedan ne želi da bude poslednji.”

-,,Uopšte nije lako zadržati svog muža, zato je lakše usrećiti tuđeg.‘‘

-“Svoje bivše muževe nikad nisam omrzla do te mere da bih im vratila sve poklone koje su mi dali u vreme braka.”

-“Razvesti se samo zbog toga što ga više ne voliš isto je tako glupo kao i udati se za njega samo zato što ga voliš.”

-“Ne postoji bolji način za mršavljenje od ljubavnika.”

-“Kad god žene žele da od muškarca naprave pitomu ovcu, one mu kažu da je lav sa čeličnom voljom.”

-“Jedna haljina je uspeli model samo onda kad muškarac zaželi da je svuče.”

-“Ja ovako zamišljam idealan svet u kome bi svi bili srećni: sve žene bi bile udate, a svi muškarci neoženjeni.”

- ,,Želim muškarca koji je dobar i tolerantan. Da li tražim previše od jednog milionera?‘‘

-,,- Biti voljen je snaga. Voleti je slabost.‘‘

Salon vencanica Beograd

Za Za Gabor je govorila sedam jezika, a uprkos činjenici da je više od pola života živela u Americi, engleski jezik je govorila sa tvrdim mađarskim akcentom. Objavila je tri knjige “Moja priča” (1960), ”Kako uhvatiti, zadržati i otarasiti se muškarca” (1970) i ”Jedan život nije dovoljan” (1991).

O nama

New York Bride - salon venčanica Beograd. U našem salonu za iznajmljivanje venčanica možete pronaći unikatne Vera Wang venčanice, Oscar de la Renta venčanice, kao i venčanice drugih renomiranih američkih dizajnera, Monique Lhullier, Anne Barge, Ines di Santo i Romona Keveza. Čekamo Vas u prijatnom ambijentu u Bulevaru Kralja Aleksandra sa mnogobrojnim promocijama, popustima i poklonima. Pratite našu Facebook stranicu za najnovije zanimljivosti iz sveta mode i venčanja.