ZANIMLJIVOSTI

Top 3 venčanja 2014.godine

U svetu poznatih, 2014. godina je obeležena venčanjima. Dok su neki svoje planove čuvali u tajnosti, neki su ih pak najavljivali mesecima unapred. Izdvojili smo tri venčanja koja odskaču po ekstravaganciji i kreativnosti.

1. Bred Pit i Anđelina Džoli

Prošle godine, Bred Pit i Anđelina Džoli su konačno ozvaničili svoju vezu. Bred je Anđelinu zaprosio u aprilu 2012. šestokaratnim vereničkim prstenom koji je glumac sam dizajnirao. Venčanje je obavljeno 28. avgusta 2014. u maloj kapeli dvorca Miravel na jugu Francuske u krugu prijatelja i članova porodice. Džolijeva je blistala u elegantnoj satenskoj venačanici A-kroja upotpunjenom klasičnim velom od tila. Ono što je venčanicu i veo činilo posebnim jesu crteži njihove dece, koje je Luiđi Mesi, glavni krojač u Ateljeu Versaće zašio u venčanicu i veo.Sva od šestoro dece poznatog para su imala svoju ulogu na ceremoniji pa je tako Džoli do oltara došla u pratnji svoja dva najstarija sina, Medoksa i Paksa, dok su Zahara i Vivien posipale latice ruža, a Šilou i Noks nosili burme.

Bred Pit i Anđelina Džoli Vencanje

2. Džordž Kluni i Amal Alamudin

Najveću pažnju dama širom sveta privuklo je venčanje između advokata za ljudska prava Amal Alamudin i Džordža Klunija koji je sam sebe nazivao večiti neženja. Venčanje je obavljeno u Veneciji 27. septembra. Gala ceremoniji u hotelu sa sedam zvezdica prisustvovalo je oko 100 zvanica među kojima su bili Bili Marej, Met Dejmon, Ana Vintur i Emili Blant. Naime, Džordž Kluni i Amal Alamudin nisu želeli da štede kada je reč o njihovom specijalnom danu, pa su tako svoje goste smestili u luksuznom hotelu, a bile su obezbeđene i posebne gondole za dolazak na venčanje kanalom iz Venecije. U toku ceremonije, sve oči su bile uprte u prelepu Amal za koju je Oskar de la Renta kreirao elegantnu čipkastu venčanicu boje slonove kosti na koju su ručno prišiveni stotine bisera i kristala, a veo koji je nosila bio je dugačak koliko i sama haljina. Ova unikatna venčanica koštala je „skromnih” 380.000 dolara.

Džordž Kluni i Amal Alamudin Vencanje

3. Kim Kardašijan i Kanje Vest

Par koji je prednjačio po ekstravaganiciji su starleta Kim Kardašijan i reper Kanje Vesta. Oni su svoje bračne zavete izgovorili 24. maja u impozantnom firentinskom zamku Belvedere iz 16. veka iz koga se pruža pogled na celu Firencu. Kim je nosila usku belu venčanicu bez leđa Givenchy, sa dugim šlepom i velom, za koju je izdvojila pola miliona dolara, a Kanje se odlučio za elegantni crni smoking. Andrea Bočeli je pevao pesmu Ave Maria dok je očuh Brus Džener pratio Kim do oltara. U toku ceremonije pevačica Lana del Rej je takođe imala nastup, a šuška se da je za tri izvedene pesme dobila neverovatnih tri miliona dolara. Ceremoniji je prisustvovalo 200 zvanica, ali zanimljivo je da među njima nije bio Kanjeov najbolji prijatelj Džej Zi, koji je uprkos svom izostanku, kao poklon poslao bocu šampanjca ukrašenu zlatom i dijamantom umesto čepa.

Kim Kardašijan i Kanje Vest Vencanje

O nama

New York Bride - salon venčanica Beograd. U našem salonu za iznajmljivanje venčanica možete pronaći unikatne Vera Wang venčanice, Oscar de la Renta venčanice, kao i venčanice drugih renomiranih američkih dizajnera, Monique Lhullier, Anne Barge, Ines di Santo i Romona Keveza. Čekamo Vas u prijatnom ambijentu u Bulevaru Kralja Aleksandra sa mnogobrojnim promocijama, popustima i poklonima. Pratite našu Facebook stranicu za najnovije zanimljivosti iz sveta mode i venčanja.