ZANIMLJIVOSTI

Život sa crvenim đonom

On je žene širom sveta popeo na 16 centimetara visine i pokazao im kako život na visokoj nozi može da bude lep. On je izmislio te tako čuvene, očaravajuće salonke sa crvenim đonom za kojima žene širom sveta prosto lude. Nastale su tako što mu nisu delovale efektno kao na skici, pa se poslužio crvenim lakom i ofarbao im đon. One su danas stvar šika i prestiža. Njegova deviza “Što više to bolje” je nastala pošto je u jednom muzeju video znak da je ženama zabranjeno da nose potpetice kako ne bi oštetile pod.

Salon vencanica Beograd

On je njihov tvorac - Kristijan Lobutan. Njega ne zanima da li su visoke potpetice neudobne za nošenje i uopšte ne deli patnju i bol žena koje u njima ne mogu da hodaju. „Ako ne možeš da hodaš u njima, onda nemoj da ih nosiš“, njegove su reči. Cipele sa njegovim potpisom koštaju od oko 700, pa do skoro 5.000 dolara! Njegove verne fanove, kao što je spisateljica Danijela Stil, ne sprečava da budu kolekcionari. Ona broji oko 6.000 pari ovih prestižnih cipela, ako ne i više! Čuvena pevačica Dženifer Lopez na svom albumu “Love” ima pesmu “Louboutains” posvećenu baš ovim kreacijama.

Prve cipele koje je Lobutan dizajnirao bile su inspirisane fotografijom princeze Dajane koja je sedela ispred Tadž Mahala prilikom posete Indiji 1992. Princeza Dajana je na toj fotografiji izgledala bas tuzno. Poželeo je da joj vrati osmeh na lice. Tako su nastale baletanke na kojima crvenom piše “LJUBAV” na engleskom jeziku. “LO”je ispisano na jednoj, a “VE” na drugoj cipeli. Koliko je Lobutanu poznato, vojvotkinja od Velsa nije kupila cipele, ali mnoge žene jesu.

Salon vencanica Beograd

Svaka njegova radnja je drugačija, ali sve imaju nešto zajedničko – svaku je dizajnirao i opremio on lično. Genijalne Lobutanove ideje čine svaki par cipela pravim malim remek-delom, pa i ne čudi što se svetske selebriti dame utrkuju koja će prva poneti modele iz njegovih najnovijih kolekcija. Lobutan ima seriju cipela sa bejbi plavom bojom na đonovima za buduće mlade.

Na našu veliku žalost, gospodin Lobutan nikada neće raditi liniju cipela za one sa nešto plićim džepom. Tu svoju odluku obrazlaže time što bi kvalitet doveo u pitanje. Kaže da je uvredljivo da stavi svoj potpis na nešto na šta nije ponosan.

O nama

New York Bride - salon venčanica Beograd. U našem salonu za iznajmljivanje venčanica možete pronaći unikatne Vera Wang venčanice, Oscar de la Renta venčanice, kao i venčanice drugih renomiranih američkih dizajnera, Monique Lhullier, Anne Barge, Ines di Santo i Romona Keveza. Čekamo Vas u prijatnom ambijentu u Bulevaru Kralja Aleksandra sa mnogobrojnim promocijama, popustima i poklonima. Pratite našu Facebook stranicu za najnovije zanimljivosti iz sveta mode i venčanja.